de avonturen ten huize twee-en-zestig

Oh nee, niet weer eens een wel en wee. De enige Blog (mét hoofdletter) waar commentaar posten VERPLICHT is.

donderdag, mei 04, 2006

Over deadlines, Brussel en DAAU.

Na een weekend werken aan de taak van Methodiek én het bekijken, beoordelen van 40 festivaldossiers (die jeugdhuizen indienen om zo maar even €15.000 te winnen), ben je moe. Werken naar twee deadlines tegelijk is niet simpel – maar ik hou van deadlines.
Dus maandag het scoreformulier van spot-on doorgemaild, dinsdag de taak afgegeven. En gemaild – zo hoort dat nu eenmaal.

Dinsdagavond ben ik met mijn Cultuurcheque en met Niels naar de CD-voorstelling van Madensuyu in de Vooruit gaan zien. Man, wat was het goed – ze trekken je met twee makkelijk mee, laten je genieten van een elektronische bas, wat effectjes, een good old fancy rockgitaar, een stevig drummeke, en voornamelijk één zanglijntje om U, U en nog eens U tegen te zeggen.
Dan kruip je in je bed en wanneer je wakker wordt is het woensdag – én mooi weer.

Na opruimen en wat gelees, trok ik richting Zaal Penthouse – een hemelse vergaderzaal op het dak van de gebouwen van P&V Verzekeringen te Brussel; vlak naast de Botanique/Kruidtuin én hoog. 17 verdiepen. Dit alles omdat ik jurylid ben van een project van de Stichting P&V, genaamd “Spot-on”.
Zaaltje uit en even op het gebouw lopen – Atomium hier, park daar, jeugdherberg daar, kathedraal daar, Grote Markt; waar?
Na de moeilijke (want het is niet simpel) vergadering/bespreking met die toch aangenaam en constructief verliep kwamen er drie winnaars uit de bus. En het zijn er drie goede – vanaf morgen mag ik het pas zeggen. Of lees het op www.spot-on.be .
Agendapuntjes:
- Verwelkoming [met gebakjes, verrassingsbrood, aardbeien, ... op het zonnedak boven Brussel] en korte toelichting van het project “Spot-on”
- Kiezen Nederlandstalige winnaar
- Kiezen Franstalige winnaar
- Kiezen derde winnaar in functie van kwaliteit
- Kiezen 18 winnaars (elk 50 dagtrips met bus naar festival)
- Drink
Wie zat er? Organisatoren Dour, Dranouter, Pukkelpop (al moest Chokri naar het Vlaams Parlement na een anderhalf uur), wat volk uit de jeugdhuissector, Annabel en ik in naam van het Jongerenforum, en drie mensen van de Stichting.

Na de vergadering nog wat nakaarten, na-eten en genieten van het dakterras.
Rond 17u dan richting Sint-Goriks geweest waar, zoals July het zou verwoorden, er veel zwoele blikken naar opwaaiende rokjes waren, want had afgesproken met een oude bekende.
De nobele onbekende bracht me mee naar een generale repetitie van, en ik weet nog altijd niet precies hoe het werkte, agogen en kunststudenten in de lokalen van VZW Beeldenstorm een project moesten doen. En het was graaf.
Van een modern zandbakmonoloogje, tot een Cocktailbar waar jonge knappe meisjes je zwoel fluisterend leiden in een maquette-tuin van haar grootmoeder en je weeral door jonge knappe meisjes bejubeld wordt dat ze je nooit meer vergeten en een foto van je nemen, tot een jonge gast die intiem een zwoel Frans poëzietje in je oor fluistert, en daarna nog een snelcursus walsen – rechtsvoor, bijtrekken, linksachter, bijtrekken; meegaand met de klok.
Echt aangenaam verrast. L’Hôtel Particulier noemde het. Nogmaals: leuk.

Daarna nog iets gaan drinken – trein toch gemist - , even naar een vet kotfeestje geweest op de VUB campus Etterbeek en blijven slapen. Blijven slapen. (zie Anyway The Wind Blows).
Dan wat bijgewerkt op de trein – en vanavond komt Daniël “Orpheus” Mayerson met me mee naar DAAU in de Vooruit. En ook hij blijft slapen. Blijft slapen.

Potentiële Mac-gebruikersgroep UGent.


Zoals Ludovic Bol proper samenvat op zijn blog: we willen maar kunnen niet.

Dé oplossing: reeds een verzamelplaats voor alle Mac gebruikers aan de UGent. Laat van je horen en verspreid het woord.